En familiedrevet vingård, som virkelig forstår at ramme plet. Det er kort fortalt historien om Domaine Pujol, der nu i fem generationer har dyrket vin i det sydfranske distrikt Minervois lidt nordøst for byen Carcassonne. Vine, som i saft og kraft har fundet en god plads på det danske marked.
Med brødrene Yves og Jean-Claude i spidsen er domænet i dag i fuld sving med at blive certificeret som økologisk – en tendens som især ses i områder som Languedoc og Roussillon. Og i dag omfatter domænet over 100 hektar, noget større end da forfaderen Louis dyrkede sine fem hektar tilbage i 1880erne.
Som familien selv siger, så begynder eller afsluttes meget få ting på domænet uden et måltid. F.eks. er frokosten onsdag kl. 12.30 nærmest hellig for familien og pårørende – så meget, at de har opkaldt en række af husets vine efter den, fx Mercredi 12h30.
Vinene er typiske sydfranske, når det er bedst. Frugt en masse og med rygrad og struktur, som gør vinene til en skøn oplevelse. Det har også danske anmeldere fundet ud af.
Som f.eks. Au Gré des Grès – en skøn blanding af syrah, grenache og carignan, som blev kåret som Bedste Køb af Din VinGuide i en test af rødvine fra Languedoc.
Pujols Grande Reserve på syrah, grenache, carignan og cinsault har fået fem ud af seks stjerner og prædikatet ”Godt køb” af vinanmelder Thomas Rydberg.
Også deres Saint-Fructueux er et hit til vinsmagninger – “Flot og saftig næse. Krydret med brombær, peber og vilde krydderier i smagen. En flot og vellavet vin med en lang afslutning,” skrev Din VinGuide.
Vil man smage husets topvin, så er det virkelig smæk for skillingen i Dius A Vol – Om Gud Vil – Som de selv siger på vingården: “Dette er ikke en vin, som man sætter på bordet som den første flaske. Det er en, man skal forberede sig til.”.